Jakten på Äventyret

Session 4

Resan till Stenen

Gruppen reste till Arkayz’ villa och fick uppdraget: att resa till den berömda Stenen och hämta tillbaks dess hemlighet – vad nu det kunde vara..

På vägen genom skogen mötte de först en liten flock med harpyor som försökte förhäxa dem. Och sedan äta dem, så klart, men så långt gick det lyckligtvis inte.

Nästa möte var med en stor grupp tomtar som släpade en båt längs stigen. Deras största behov var dragdjur, så äventyrarna sålde sina hästar till dem för överpris.

Efter det stoppades gruppen av några märkliga humanoider som döptes till “kameleonter” eftersom de kunde byta färg. Kameleonterna ville ha betalt för att gruppen skulle passera, men istället besegrade Gork deras förkämpe i en duell, och efter det var allt frid och fröjd.

Vid korsandet av en bro över en strid flod dök en vattenelementar upp och slog Gork hårt eftersom han inte visste hur han skulle visa floden sin respekt. De modiga hjältarna sprang iväg istället för att kämpa mot denna fiende.

Därefter träffade de en dvärg som var ute i bergen för att prospektera. Mot en viss betalning kunde han avslöja att heligt vatten var rätt tull för att blidka elementaren.

När de nådde fram till Stenen var av någon anledning en ung kvinna fastkedjad vid den. Hon varnade dem för en häxa, och mycket riktigt dök det upp flygande magiska dokar som hotade gruppen. När dolkarna besegrats visade det sig att kvinnan i själva verket var häxan, och striden fortsatte.

Efter det klättrade Katarina upp på Stenen och hittade en ingång. Eller kanske snarare en magisk portal till någon annan stans. Gruppen fann sig själv i en enorm sal, där de var tvungna att välja vilken av sju kistor de skulle öppna. Trots Gorks impulser lyckades Humla göra det riktiga valet, och de blev alla teleporterade ut igen tillsammans med en rejäl hög med skatter.

De befann sig nu vid trollkarlens villa, och efter att ha avslutat sina affärer där reste de tillbaks till Threshold.

Comments

Bolongo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.