Jakten på Äventyret

Session 5

Elwyns Tempel

Baronen skickade ut gruppen för att undersöka ett rykte om att prästen Elwyn, som stal en helig klocka och försvann för 5 år sedan, dykt upp igen i en mystisk fästning ute i skogen.

Med hjälp av sin guide Pyotr hittade de mycket riktigt en svart fästning som såg onaturlig ut. Efter att ha undvikit troglodyter som vaktade vägen tog de sig in i fästningen. Där tvingades de ta sig förbi fällor, onda präster, kobolder och statyer som kom till liv och försökte krossa dem.

Till slut hittade de ett tempel med den eftersökta klockan på altaret. Tyvärr fanns även Elwyn där, som visade sig vara identisk med deras gamla bekant Anya…

Trots att hon kallade på skelett och en hemsk vålnad, lyckades hjältarna besegra allt och knocka Elwyn/Anya igen. Att leverera Elwyn levande till baronen fanns det nämligen en belöning för.

Men hon lyckades övertyga gruppen att släppa henne igen, i utbyte mot en skattkarta hon gömt någon annan stans. “Kartan” visade sig vara en loggbok från en gammal piratkapten, med anvisningar för hur man hittar till “Fasornas Ö” som tydligen är full av både monster och skatter.

Tillbaka i Threshold hyllades de som hjältar för att de hittat klockan – och de hittade på någon historia om hur Elwyn lyckades fly.

Comments

Bolongo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.